Landal GreenParks

woensdag 9 maart 2011

Spaans avontuur Apra mislukt

Zowat 5.000 Belgische en Spaanse klanten van Apra Leven zijn getroffen door de beslissing van de toezichthouder CBFA om de Antwerpse verzekeringsmaatschappij op te doeken. De CBFA kwam in actie omdat de problemen van de levensverzekeraar Apra, die grotendeels te maken lijken te hebben met de Spaanse hoofdaandeelhouder, onoverkomelijk bleken.

Apra Leven, dat bijna een kwarteeuw actief is, is de gewezen levensverzekeringsdochter van de vroegere groep Apra. In 2005 verwierf de Spaanse zakenman Juan Manuel Vila Llauger de controle over de firma. De 50-jarige Barcelonees, die officieel in Andorra verblijft, zette een Luxemburgse tussenvennootschap in om zo’n 96 procent van Apra Leven in handen te krijgen. De resterende aandelen zitten bij de verzekeraar Mensura.

Apra heeft in België 3.700 klanten. Zo’n 1.000 van hen hebben een groepsverzekering. Hun werkgever zal moeten opdraaien voor de tekorten. De overige 2.700 hebben tak 21-spaarverzekeringen. Bij gebrek aan een overnemer zullen zij worden vergoed met het geld dat overblijft bij Apra. Maar omdat dat niet volstaat, komt het Bijzonder Beschermingsfonds voor deposito’s en levensverzekeringen in actie. Zo goed als alle klanten zullen worden vergoed.

Vervolg in De Tijd.

Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks