Landal GreenParks

vrijdag 14 januari 2011

Waalse besturen lonken naar Vlaamse pensioenregeling

Een veertigtal Waalse gemeenten toont interesse voor de Vlaamse aanvullende pensioenregeling (tweede pijler) voor contractuele ambtenaren. Dat vernam De Tijd. Wegens politieke gevoeligheden kunnen zij voor een dergelijke regeling immers niet terecht in hun eigen regio. Onder meer La Louvière en Luik onderzoeken de mogelijkheid. Zowel arme als rijke besturen, wars van politieke kleur, zijn geïnteresseerd.

Het aanvullend pensioen voor contractueel overheidspersoneel is een oud zeer. Al jaren is sprake van een kaderwet die duidelijkheid moet brengen. Omdat de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) het op haar heupen kreeg van het getreuzel van de federale minister voor Pensioenen Michel Daerden (PS), zette ze zelf een regeling op poten. Sinds 1 januari 2010 kunnen de lokale besturen in Vlaanderen in een aanvullende pensioenregeling stappen. De minimumbijdrage is 1 procent van de wedde.

Plotsklaps kregen 100.000 contractuele personeelsleden in de Vlaamse gemeenten, OCMW’s en provincies dus uitzicht op een aanvullend pensioen. Aan de andere kant van de taalgrens fronsten veel gemeenten hun wenkbrauwen. Waalse lokale besturen hebben van oudsher in verhouding meer contractuelen in dienst dan de Vlaamse.

Meer De Tijd
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks