Landal GreenParks

dinsdag 7 juli 2009

VBO benadert het pensioendossier wel zeer cynisch!

Onze wettelijke pensioenen zijn te laag en moeten verbeterd worden. Iedereen met enige realiteitszin is het daarover eens. Niet zo het VBO.
Wat het nu voorstelt zal leiden tot nog lagere pensioenen naarmate de levensverwachting stijgt. Werknemers die bereid zijn langer te werken zouden wel op het huidig pensioenpeil blijven.

ABVV Voorzitter Rudy De Leeuw: “Dit is wel een zeer cynische boodschap vooraleer de officiële pensioenconferentie van start gaat en op een ogenblijk dat er 200.000 werklozen bijkomen, dat bedrijfsleiders aankondigen dat de zware kloppen deze zomer nog zullen vallen, dat bedrijven gretig gebruik maken van allerlei vormen van tijdskrediet en economische werkloosheid….Langer werken kan misschien voor sommige beroepen maar wat met zware beroepen, met mensen die op hun 14de begonnen te werken, met nachtarbeiders….Het VBO gaat voorbij aan de realiteit.
In zijn analyse besteedt het ook absoluut geen aandacht aan de evolutie op de arbeidsmarkt ,waar de laatste 30 jaar veel meer werkende vrouwen waren dan vroeger. Zal men die nu bestraffen voor hun werkzaamheid?”

Het VBO gaat ook voorbij aan het echte probleem: het stelt dat er langer moet gewerkt worden omdat we met zijn allen gemiddeld langer leven. De financiering van de pensioenen is inderdaad een probleem maar zal niet opgelost worden door iedereen die dat psychologisch en fysisch nog aan kan langer te doen werken of door de angst voor de toekomst op te drijven zodat wie het zich kan betalen naar tweede en derde pensioenpijlers zal overstappen en het wettelijk pensioen dus compleet in de verdrukking zal komen.

Rudy De Leeuw: “Waarom weigert het VBO te praten over onze alternatieven: fiscale fraudebestrijding, compensatie voor de reddingsoperaties van de banken, evaluatie van de miljardensteun aan het bedrijfsleven, creatie van jobs in een nieuw duurzaam groeimodel….”

Het VBO haalt bovendien één deelprobleem uit de context van het hele werkgelegenheidsbeleid.

Ballonnetjes oplaten in de komkommertijd gebeurt wel vaker maar dit ballonnetje heeft last van de hittegolf!
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks